Brza saobraćajnica proći će kroz tri opštine u Braničevskom okrugu

Braničevo

Društvo

Brza saobraćajnica proći će kroz tri opštine u Braničevskom okrugu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Proteklog vikenda potpisan je komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji državnog puta 1. B reda koji će proći kroz Braničevski okrug.

Nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima kineske kompanije ,,Shandong Hi-Speed Group“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić  istakao da je vrednost radova 337 miliona evra, a da će radovi biti okončani u novembru 2024. godine.

KINESKA KOMPANIJA ĆE GRADITI BRZU SAOBRAĆAJNICU DO GOLUPCA

Izgradnja ovog puta je od velikog značaja za građane Braničevskog okruga jer će brza saobraćajnica proći kroz više opština u okrugu.

Planirana trasa državnog puta počinje od postojeće petlje „Požarevac“ na koridoru autoputa E-75 Beograd-Niš . Trasa će se pružati od ove petlje prolazeći kroz teritorije grada Smedereva, Požarevca, opštine Veliko Gradište sve do ulaska u Golubac i obuhvatiće brzinu od 100 km/h.

Brza saobraćajnica će teritoriji grada Požarevca proći kroz Dragovac, Požarevac, Ćirikovac, Bubušinac, Bratinac, Bare i Beranje, na teritoriji opštine Veliko Gradište  kroz Sirakovo, Majilovac, Đurakovo, Popovac, Kisiljevo, Topolovnik, Kumane, Veliko Gradište, Kusiće i Tribrode, a na teritoriji opštine Golubac  kroz Braničevo, Ponikve, Usije, Radoševac i Golubac.

KAKO ĆE IZGLEDATI BRZA SAOBRAĆAJNICA OD POŽAREVAČKE PETLJE DO GOLUPCA
 

To Top