Dan opštine posvećen svima koji su bili u prvim redovima borbe protiv virusa kovid 19

Petrovac

Događaji

Dan opštine posvećen svima koji su bili u prvim redovima borbe protiv virusa kovid 19

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Pandemija korona virusa izmenila je način na koji se obeležava Dan opštine Petrovac na Mlavi, pa tako ove godine nije bilo tradicionalnih dodela priznanja i nagrada.

Povodom obeležavanja Dana opštine Petrovac na Mlavi juče je održana svečana sednica Skupštine opštine u velikoj sali Kulturno-prosvetnog centra. Prisutne je na početku pozdravio predsednik Skupštine opštine Petrovac, Milanče Aćimović, a potom je emitovan dokumentarni film u produkciji Kulturno-prosvetnog centra o rezultatima koje je opština postigla u periodu od juna 2019. do juna 2020. godine.

Rukovodstvo opštine Petrovac

Nakon emitovanja filma prisutnima se obratio Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

„Ove godine pandemija korona virusa izmenila je način na koji obično obeležavamo ovaj svečani dan, ali to nikako ne umanjuje njegov značaj. Naprotiv, vanredno stanje koje je sada iza nas, pokazalo je koliko smo kao zajednica jaki, kada se držimo zajedno i kada smo tu jedni za druge. Mislim da je sasvim prigodno da ovoga puta Dan opštine posvetimo svima koji su se tokom vanrednog stanja našli u prvim redovima borbe protiv virusa kovid 19, pre svega našim doktorima i medicinskom osoblju, kao i ostalom osoblju koje je tokom pandemije radilo u bolnici. Hvala vam što ste ostali na svojim radnim mestima i pokazali hrabrost i brigu za svoju opštinu i zdravlje njenih sugrađana“, istakao je Nedinić i zahvalio se volonterima, kol centru, svim donatorima i ljudima dobre volje, koji su doprineli da se prebrodi ova kriza.

 

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

Govoreći samo o prethodnoj godini, kao najznačajnije investicije izdvojio je most u centru grada, sanaciju brane i vodotokova u Busuru, rekonstrukciju krova u Srednjoj školi„Mladost“ i rekonstrukciju škole u Кamenovu koja je u toku.

„Iako su u pitanju velelepni objekti, a naročito most koji ima i estetsku i simboličnu važnost, bitno je da građani znaju da su u pitanju investicije koje su urađene zarad bezbednosti svih nas kao i generacija koje tek dolaze“, naglasio je Nedinić.

 

Most u Petrovcu

Prvi čovek opštine Petrovac najavio je ovom prilikom nekoliko kapitalnih projekata koji su u planu za realizaciju do kraja 2020. godine. Raspisan je tender za izgradnju puta Vezičevo – Zlatovo i za rekonstrukciju pešačkog mosta preko Mlave, u parku. U planu su još i rekonstrukcija objekata Opšte bolnice (internog odeljenja i hirurgije, grudnog odeljenja, starog grudnog i izgradnja vešernice), izgradnja Centra za socijalni rad i izgradnja toplane na biomasu i toplovodne mreže, sanacija i rekultivacija deponije i izgradnja transferstanice sa reciklažnim dvorištem.

Po Nedinićevim rečima, vrlo važna stvar je i rešavanje problema kanalizacije i vodovoda. Radovi na vodovodnoj mreži planiraju se u više faza, a planirano je i širenje kanalizacione mreže u celom naselju i selima koja se graniče sa sedištem opštine.

„Za sve ove stavke su uglavnom odrađeni projekti, ostvarena je saradnja sa nadležnim ministarstvima i sa Кancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Nažalost, zbog pandemije, neki su procesi usporeni, ali očekujemo vrlo brzo da se sve ponovo pokrene“, rekao je Nedinić.

 

Kulturno-umetnički program

FOTO 5

Po završetku izlaganja predsenika opštine održan je kraći kulturno-umetnički program u organizaciji Kulturno - prosvetnog centra, u kome su učestvovali glumci pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“, Milica Cicović i Luka Perić, kao i orkestar „Serbia“.

To Top