Debata o istraživačkom novinarstvu na lokalu i radionica za novinare

Braničevo

Događaji

Debata o istraživačkom novinarstvu na lokalu i radionica za novinare

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Preduzeće „Presenting Media doo “ i Regionalni internet portal E-Braničevo, u utorak, 6. decembra, organizuju okrugli sto - debatu sa temom „Istraživačko novinarstvo u lokalnim medijima- između hleba i istine“, a odmah potom i medijsku radionicu – obuku novinara za rad na istraživačkim pričama.

U debati će učestvovati novinari i urednici, vlasnici medija, predstavnici novinarskih udruženja i civilnog sektora iz Podunavskog i Braničevskog okruga. Diskutovaće o svemu što je dovelo do toga da na lokalnom nivou ne postoji ili se jedva nazire istraživačko novinarstvo, zašto nedostaje kritičkih osvrta i  istraživanja tema u javnom interesu. 

Medijsku radionicu će voditi Jelena Zorić, novinarka nedeljnika “Vreme” i istraživačke mreže BIRN,  i Tamara Skrozza, novinarka agencije Fonet i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Debata i medijska radionica su deo projekta koji podržava Ministarstvo kulture i informisanja, sada Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ovi događaji značajni za lokalnu medijski zajednicu dva okruga biće održani u Hotelu “Dunav” u Požarevcu, u sali Milena.

To Top