Deo opozicije u Požarevcu potpisao sporazum o saradnji

Požarevac

Izbori

Deo opozicije u Požarevcu potpisao sporazum o saradnji

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu je danas potpisan sporazum o saradnji za predstojeće lokalne izbore u gradu i Gradskoj opštini Kostolac između Građanskog pokreta Srbije, Socijaldemokratske stranke i Srbija centra „Srce“.

U memorandumu se navodi da će potpisnici konsenzusom odlučivati i biti otvoreni za saradnju sa svim iskrenim opozicionim organizacijama, da će obnarodovati program za grad Požarevac i Gradsku opštinu Kostolac i ponuditi konkretna rešenja, da neće pregovarati ni u kom slučaju sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije i da će voditi isključivo pozitivnu političku kampanju, baziranu na činjenicama i argumentima.

Sporazum su potpisali Bojan Todorovski iz Građanskog pokreta Srbije, Ljubiša Stokić iz Socijaldemokratske stranke i Arsenije Savić iz Srbija centra.

 „Želimo da sve bude javno i transparentno, jer nema razloga da bilo koji ugovor, stav u budžetu ili odluka koju donesemo bude tajna. Želje naših građana su najvažnije, zato smo i nazvali ovu koaliciju „Požarevac u srcu“, rekao je Stokić.

Arsenije Savić smatra da smo svedoci krađe na izborima, represije vlasti prema onima koji ne misle kao režim, da je državi potrebna pomoć kako bi ostvarila demokratiju...

„Ne težimo da samo dođemo na vlast, već da preuzmemo odgovornost za rukovođenje gradom i gradskom opštinom“, istakao je on.

Najavili su da će u narednom periodu izneti konkretan plan za grad Požarevac i Gradsku opštinu Kostolac.

To Top