Digitalno opismenjavanje korisnika Ustanove za odrasle i starije u Kučevu

Kučevo

Društvo

Digitalno opismenjavanje korisnika Ustanove za odrasle i starije u Kučevu

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Ustanova je dobila neophodnu opremu zahvaljujući kojoj će korisnici imati priliku da usavršavaju svoja interesovanja na internetu.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) će u narednom periodu, u  saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sprovesti projekat „Nove veštine za nove industrije - Nacionalni program prekvalifikacija  za IT“ , koji se tiče digitalne pismenosti starijih.

Ustanova za odrasle i starije „Kučevo“  prihvatila je učešće u realizaciji ovog projekta te je kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj ustanovi doniralu potrebnu opremu, tablet uređaje, slušalice za tablet, internet ruter, mikro USB i maske za tablet sa tastaturom.

„Ovom prilikom želimo da istaknemo da će digitalno opismenjavanje naših korisnika biti od velikog značaja, jer će naši korisnici imati priliku da usavršavaju svoja interesovanja na internetu, kao i da koriste pogodnosti globalne društvene mreže za svoje svakodnevne potrebe“, rekao je za E-Kučevo direktor Centra za socijalni rad, Veroljub Petrović.

To Top