Đacima prvacima paketići pre početka nove školske godine

Veliko Gradište

Događaji

Đacima prvacima paketići pre početka nove školske godine

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, održao je danas sastanak sa direktorima škola, direktorom predškolske ustanove i Doma zdravlja sa teritorije ove opštine povodom početka školske godine.

Nakon prethodne školske godine, obeležene pandemijom koronavirusa, kada su đaci većinu vremena nastavu pratili onlajn, ova godina počeće 1. septembra redovnim pohađanjem nastave. 

Kako bi se izbegle gužve u školama, prijem prvaka biće organizovan dan ranije, 31. avgusta, kada će im predstavnici opštine podeliti paketiće sa školskim priborom, odlučeno je na sastanku.

Sve škole su obavile neophodnu pripremu – objekti su dezinfikovani, a obezbeđene su maske i sredstva za dezinfekciju. Stanje sa pandemijom će biti redovno praćeno pa će se, zavisno od trenutne situacije, razmatrati dalje mere.

Zavod za javno zdravlje dostavljaće obaveštenja Opštinskom štabu za vanredne situacije kako bi nadležne službe mogle blagovremeno da reaguju i kako bi se nastava izvodila bezbedno.

Za sada je rizik od širenja virusa nizak, a u prosvetnim ustanovama vakcinisano je više od 50 odsto zaposlenih, navodi se na sajtu opštine Veliko Gradište.

Na teritoriji ove opštine rade jedna srednja i tri osnovne škole – u Velikom Gradištu, Majilovcu i Srednjevu, kao i jedna predškolska ustanova.

To Top