Domu zdravlja Požarevac nedostaje minimum četiri doktora

Požarevac

Zdravlje

Domu zdravlja Požarevac nedostaje minimum četiri doktora

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Iako je bilo zapošljavanja u prošloj godini, Domu zdravlja Požarevac još uvek nedostaju određeni kadrovi.

Nije tajna da je jedan od većih problema domova zdravlja u Srbiji nedostatak lekara. Proverili smo kakva je situacija što se tiče kadrova u Požarevcu. 

„Trenutno Domu zdravlja Požarevac nedostaju doktori medicine, minimum četiri. Čekamo saglasnost Ministarstva zdravlja i proširenje kadrovskog plana kako bismo mogli da zaposlimo još lekara“, rekao je za E-Braničevo dr Dejan Milenković, v.d. direktora Doma zdravlja Požarevac.

Podsećamo da je u julu 2023. godine, kada je grad Požarevac ustupio na korišćenje agregat Domu zdravlja Požarevac, Milenković istakao da je gorući problem nedostatka kadrova i da se radi na tome da se uposle mladi lekari, o čemu je E-Braničevo pisalo ranije.

DOM ZDRAVLJA DOBIO AGREGAT

Po rečima direktora ove zdravstvene ustanove, bilo je novih zapošljavanja od tada.

„U septembru prošle godine je uz saglasnost Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja realizovan prijem svih radnika koji su primljeni u toku kovid pandemije, a koji su zadovoljili kriterijume za upošljavanje na neodređeno vreme“, istakao je Milenković.

Kako je ranije objasnio, problem nedostatka kadrova javlja se zbog toga što većina lekara ostaje da radi u Beogradu ili odlazi u Nemačku.

To Top