Požarevac

Događaji

Donacija bolnici u Požarevcu – 530 novih posteljina

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje "Solidarnost online" iz Požarevca doniralo je danas 530 komplet posteljina Opštoj bolnici u Požarevcu.

Na inicijativu građana, udruženje “Solidarnost online” je pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za kupovinu posteljina za požarevačku bolnicu. Za nešto više od mesec dana prikupljena su sredstva u vrednosti od 690.300 dinara i kupljeno je 530 komplet posteljina. 

Donacija požarevačkoj bolnici 

Svaki krevet dobiće novu posteljinu. Mi smo kao udruženje prezadovoljni, jer je ova akcija jedna od najuspešnijih. Akcija je sprovedena zahvaljujući dobrim ljudima i društveno - odgovornim preduzećima koja su učestvovala. Pored požarevačkih preduzeća, učestvovala su preduzeća iz Smedereva, a imali smo oko 120 donatora ", rekao je Slobodan Vasić, predsednik Upravnog odbora  Udruženja “Solidarnost online”.

Slobodan Vasić, predsednik Upravnog odbora Udruženja “Solidarnost online”

Vasić je takođe istakao da se akcije koje udruženje vodi uglavnom sadrže iz nekih materijalnih davanja, robe, a u ovoj je bio novac u pitanju, te smatra da je ovo jedna od najvrednijih i najuspešnijih . 
" Ja se nadam da će ova naša donacija pomoći ljudima koji leže u našoj bolnici i olakšati im boravak ovde, kao i da će doći neko bolje vreme u kome ćemo ponoviti ovu akciju i obezbediti još 530 posteljina našoj bolnici koje će biti za zamenu", naglasio je Vasić.
Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, zahvalio se na pokretanju ove akcije i prikupljenim sredstvima. On je istakao da je ova pomoć od velikog značaja za bolnicu, a da će nova posteljina olakšati rad zaposlenih, a pacijantima omogućiti bolje i prijatnije bolničko lečenje.

To Top