Dušan Janković drugi put vitez Ljubičeva

Požarevac

Događaji

Dušan Janković drugi put vitez Ljubičeva

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Održano finale Ljubičevskog višeboja na požarevačkom Hipodromu čime su 60. Ljubičevske konjičke igre završene. Nastupilo je osam takmičara, a Dušan Janković uspeo je da odbrani titulu viteza.

Janković je osvojio ukupno 12 poena, a kao i prošle godine kada je osvojio prvu titulu jahao je grlo “Temujin”.

DUŠAN JANKOVIĆ NOVI VITEZ LJUBIČEVA

Zanimljivo je to što je isti broj poena osvojio i drugoplasirani Marko Milenković, koji je jahao grlo “Mega boom”, ali je pobeda pripala Jankoviću zbog boljeg vremena u kurirskom jahanju. Trećeplasirani je kao i na 59. LJKI bio Nenad Anđelić, koji je jahao grlo “Indija Jade” i osvojio 10 poena.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, uručio je novom - starom Ljubičevskom vitezu viteška znamenja - pehar, viteški plašt i sablju na kojoj je ugravirano ,,Ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti”. Pored toga, pobedniku je pripala i novčana nagrada u iznosu od 725 hiljada dinara.

U finalu su se još takmičili Andrija Sterđević, Vojin Mirković, Siniša Stokić, Mališa Vujčić i Milan Ivić.

Ovogodišnje nadmetanje obeležile su loše vremenske prilike. Od polovine Ljubičevskog višeboja se naoblačilo, počelo je da grmi i seva, pa da pada sitna kiša koja je kasnije prerasla u pljusak, što je znatno otežalo vitezovima da gađaju metu, seku lubenicu...

Više fotografija sa Ljubičevskog višeboja pogledajte u GALERIJI.

To Top