Dvodnevna obuka za mlade o bezbednosti u saobraćaju

Požarevac

Događaji

Dvodnevna obuka za mlade o bezbednosti u saobraćaju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Počela je dvodnevna obuka za mlade u okviru projekta „Mladi, vredni, bezbedni“, koji realizuje Omladina JAZAS-a uz finansijsku podršku grada Požarevca.

Danas i u četvrtak, 22. i 23. novembra, u prostorijama Crvenog krsta Požarevac, koji je partner Omladini JAZAS-a na projektu „Mladi, vredni, bezbedni“, kao i Pneuma films iz Pančeva, koji se bavi kreiranjem kratkih sadržaja za društvene mreže, održava se obuka za mlade.

Po rečima Zorana Jovića iz Omladine JAZAS-a edukativna predavanja o bezbednosti u saobraćaju namenjena su osnovcima i srednjoškolcima uzrasta od 14 do 18 godina.

„Prijavljeno je 20 učesnika. Prvi deo obuke realizuju profesori iz Politehničke škole u Požarevcu, a tiče se bezbednosti u saobraćaju, a drugi deo realizuje  Crveni krst Požarevac i obuhvata vežbe u pružanju prve pomoći. Mislim da će mladima najinteresantniji deo obuke biti kreiranje video sadržaja na temu bezbednosti u saobraćaju, koja će biti održana sutra“, rekao je Jović.

On je najavio i da će, u sklopu ovog projekta čija realizacija traje do 31. decembra, u školama u Požarevcu biti organizovane različite aktivnosti, između ostalog deliće se i brošure.

Zoran Jović i Dejan Krstić

Omladina JAZAS-a Požarevac je na konkursu grada Požarevca koji je namenjen udruženjima građana dobila sredstva za realizaciju projekta „Mladi, vredni, bezbedni".

Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, NVO i informisanje, istakao je da grad Požarevac ima odličnu saradnju sa Omladinom JAZAS-a već duži niz godina tokom kojih su realizovali brojne projekte, kao i sa organizacijom Crvenog krsta.

„Imamo zajednički cilj, a to je da se mladi obrazuju i preusmere na pravi put. Grad podržava  realizaciji njihovih programa i to će činiti i ubuduće“, istakao je Krstić.

To Top