Dženet Skeslin Čarls: „Pariska biblioteka“

Braničevo

Kultura

Dženet Skeslin Čarls: „Pariska biblioteka“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Svi koji su voleli roman „Kradljivica knjiga“ obožavaće „Parisku biblioteku“ Dženet Skeslin Čarls.

Zasnovana na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata o hrabrim bibliotekarima Američke biblioteke u Parizu, ova knjiga je izuzetno delo o ljubavi, prijateljstvu, porodici i moći književnosti.

Pariz, 1939: mlada i ambiciozna Odil Suše ima sve – muškarca koji je voli i posao iz snova u Američkoj biblioteci u Parizu. Kada nacisti umarširaju u Pariz, Odil je na pragu da izgubi sve do čega joj je stalo.

Zajedno sa kolegama bibliotekarima pridružuje se Pokretu otpora sa najboljim oružjem koje ima – knjigama. Ali kad se rat konačno završi, Odil će umesto slobode okusiti gorak plod neizrecive izdaje.

Montana, 1983: Lili je usamljena tinejdžerka koja traga za avanturom. Njenu znatiželju budi starija susetka. Dok otkriva njenu tajanstvenu prošlost, Lili uviđa da dele ljubav prema jeziku, iste čežnje i snažnu ljubomoru. I nimalo ne sumnja da ih povezuje mračna tajna iz prošlosti.

„Pariska biblioteka“ je snažan roman koji ispituje posledice naših izbora i odnose  koji nas određuju – sa porodicom, prijateljima i omiljenim autorima. Ukazuje na to da je izuzetna hrabrost ponekad tamo gde je najmanje očekujete.

Knjigu „Pariska biblioteka“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top