Ekipa iz Makedonije osvojila 13. “Spasovdanski kup“

Braničevo

Sport

Ekipa iz Makedonije osvojila 13. “Spasovdanski kup“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Završen 13. „Spasovdanski kup“ koji je ove godine okupio rekordan broj ljudi - 51 fudbalsku ekipu i više hiljada posetilaca u sportskom kampu „Marino Batut“ u mestu San Dorligo della Valle nadomak Trsta.

U seniorskoj konkurenciji – grupa A takmičilo se čak 39 fudbalskih ekipa. Treće mesto osvojila je ekipa „Saša Konstrukcioni“, srebro je pripalo ekipi „Liberta“ iz Beča, koja je pre dve godine bila pobednik turnira, a prvo mesto i veliki pehar izborila je ekipa „Rekanci“ iz Makedonije.

„Rekanci“ pobednici turnira

Prvo mesto u kategoriji veterana, u kojoj se takmičilo 12 ekipa, osvojila je ekipa „Vuk Stefanović Karadžić“.

Najbolji veteranska ekipa „Vuk Karadžić“

Svim ekipama uručene su statuete i zahvalnice za učešće na turniru, a najbolje ekipe su na poklon dobile, pored pehara, medalja i diploma, i spostsku opremu.

Pehari i medalje

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Vladimir Stević, najbolji igrač je Abdulai Nead iz ekipe Makedonije, a najbolji strelac Nikola Jovanović. Diplomama su nagrađeni Martina Tikić kao namlađi igrač turnira i najstariji igrač Ratko Živanović, a nagradu za fer plej igru osvojila je ekipa „Edil Ratko“.

Pored šampionskog pehara, ekipa „Reganci“ iz Makedonije osvojila je i „KUP šanka“, odnosno popila je najviše piva.

Na svečanosti dodele priznanja Udruženja Srba „Vuk Karadžić“ iz Trsta uručilo je zahvalnicu sa dugogodišnju saradnju KUD „Čukarica“ iz Beograda, a oni su njima poklonili dresove.

Udruženja Srba „Vuk Karadžić“ iz Trsta i Udruženje „Solidarnost onlajn“ iz Požarevca organizovali su zajedničku humanitarnu akciju za pomoć Jasminu Rusu koji je prilikom kupanja za tršćanskoj plaži doživeo nesreću tako što se okliznuo na kamen, negzodno pao i došlo je do preloma vratnog pršljena. Već pune četiri godine traje borba za njegovo lečenje i potrebno je nešto više od 30 hiljada evra za terapije. Na turniru je zahvaljujući dobrovoljnim prilozima prikupljeno nešto više od od sedam hiljada evra, a Udruženje „Vuk Karadžić“ je dodalo još hiljadu evra.

Prikupljan novac za lečenje Jasmina Rusa

Procenjuje se da je za dva dana trajanja turnira bilo više hiljada posetilaca. Oni su, osim u fudbalskim utakmicama, uživali u hrani, piću, nastupima folklora i opštenarodnom veselju.

To Top