Finale Seoskih igara Srbije u Požarevcu

Požarevac

Sport

Finale Seoskih igara Srbije u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na terenima Sportskog centra Požarevac danas i u nedelju, 3. septembra, biće održano finale Seoskih igara Srbije.

Takmičenje je svečano otvorio Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, koji je istakao da ova manifestacija za cilj nema samo sport, već je mnogo bitnije očuvanje tradicije.

Marko Kešelj, proslavljeni košarkaš i državni sekretar u ministarstvu sporta, poželeo je takmičarima sreću i čestitao im je plasman u finale.

Plasman na finalne igre izborila su sledeća naselja: Beloševac, Brodarevo, Veliki Šiljegovac, Grljan, Donja Stražava, Lozna, Pertate i Crna Bara.

Davor Štefanek, olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije, naglasio je da savez sa ponosom može da kaže kako su Seoske igre jedan od najuspešnijih i najomiljenijih projekata koji se sprovodi već pet godina zaredom.

“Uživam u činjenici da projekat koji sam inicirao kada sam došao na čelo Sportskog saveza Srbije iz godine u godinu raste, postaje masovniji i značajniji - pre pet godina bilo je pet opština učesnica, a danas ih ima 40. Seoske igre su dokaz da je Srbija zemlja sporta, šampiona i ljudi koji vole da se igraju, nadmeću i pobeđuju”, rekao je Štefanek.

Učesnici će se takmičiti u sledećim disciplinama: skok udalj iz mesta, trka u džakovima, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa i konopca, narodno rvanje, mali fudbal, obaranje ruku, odbojci, šahu, i poligonu.

To Top