Giljermo Martines: „Alisini zločini“

Braničevo

Kultura

Giljermo Martines: „Alisini zločini“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Pitkim, preciznim i besprekornim stilom, iza kojeg stoji briljantan matematički um, Giljermo Martines, autor bestselera „Neprimetni zločini“, napisao je očaravajući roman „Alisini zločini“, koji u tradiciji Borhesa i Umeberta Eka prenosi detektivsku priču na teren književnosti.

Oksford, 1994. godine. Mlada stipendistkinja Kristen pronalazi stranicu tajanstveno istrgnutu iz privatnih dnevnika Luisa Kerola, autora „Alise u Zemlji čuda“. Međutim, ona ne stiže da pokaže svoje otkriće na sastanku Bratstva „Luis Kerol“. Umesto toga doživljava nesreću za koju će se ispostaviti da nije bila slučajna. Sumnje da bi ovakve nesreće mogle da se nastave biće ubrzo potvrđene. Uslediće niz ubistava naizgled počinjenih prema određenom obrascu, u kojima su upotrebljeni elementi iz knjige o Alisi, s namerom da se svaki put iznova spreči da tajna stranice iz Kerolovih dnevnika ugleda svetlost dana.

Ko želi da ubije glasnika? Zašto se na mestu zločina pojavljuju fotografije čiji je autor sam Kerol? Da li je to svojevrsni potpis ubice?

Slavni professor logike Artur Seldom, takođe član Bratstva „Luis Kerol“, i njegov mladi  student matematike iz Argentine, zaintrigirani nepredvidivim zločinima, ujedinjuju snage da bi pronašli krivca i pokušali da reše zagonetku koja stoji iza ubistava.

Roman „Alisini zločini“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top