I Požarevljani počeli da stvaraju zalihe

Požarevac

Ekonomija

I Požarevljani počeli da stvaraju zalihe

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Primetno je veća potražnja za pojedinim namirnicama. Trgovine za sada dobro snabdevene.

Ovih dana na društvenim mrežama kruže fotografije praznih ili polupraznih rafova koje su građani zabeležili u velikim marketima širom Srbije. Obišli smo požarevačke trgovine da proverimo kakvo je stanje.

Rafovi u manjim marketima uglavnom puni

Građani “na veliko” ovih dana kupuju uglavnom brašno, ulje i šećer. U manjim marketima ovih namirnica ima, rafovi su uglavnom puni, dok smo u većim, poput prodavnice “Idea” u centru grada, danas zatekli poluprazan raf sa brašnom.

Pored toga, značajno je povećana kupovina sredstava za higijenu, naročito vlažnih maramica, sapuna i toalet papira ali za sada  robe ima dovoljno, rafovi su puni kako u većim, tako i u manjim marketima.

Prodavci u nezvaničnom razgovoru kažu da su veće gužve u prodavnicama ovih dana i da se više nego inače, odnosno pre pojave korona virusa u Srbiji, kupuju džakovi brašna i šećera, ili nekoliko pakovanja po kilogram, ceo paket ili nekoliko flaša ulja, ali da situacija nije alarmantna i da ovih namirnica ima dovoljno.

Podsećamo da su predstavnici trgovinskih lanaca ukazali da ne postoji potreba da potrošači stvaraju zalihe namirnica jer se rad i snabdevanje odvijaju neometano, a svi njihovi kapaciteti su adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu tražnju za određenim grupama proizvoda.

To Top