Inficirane još dve osobe iz Požarevca i jedna iz Petrovca na Mlavi

Braničevo

Info

Inficirane još dve osobe iz Požarevca i jedna iz Petrovca na Mlavi

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zaključno sa rezultatima od srede, u Braničevskom okrugu 15 osoba pozitivno je na virus korona.

"Tri novobolele osobe su ženskog pola, dve iz Požarevca i jedna iz Petrovca na Mlavi, koja je prvi registrovani slučaj u petrovačkoj opštini.  Inficirane Požarevljanke su 1972. i 1974.godište", potvrdila je za E-Braničevo dr Ana Jovanović, direktorka ZZJZ Požarevac. 
Prema njenim rečima sve tri žene imaju blažu kliničku sliku, trenutno su u kućnoj izolaciji a očekuje se da budu prebačene u neku od privremenih bolnica u koje se smeštaju  pacijenti sa lakšim simptomima.
Zaključno sa rezultatim od srede u Braničevskom okrugu potvrđena su 14 slučajeva kovida 19, od kojih 11 iz Požarevca, i po jedan iz Žabara, Velikog Gradišta i Petrovca na Mlavi.
"Prvoobolela u Braničevu, žena iz Češljeve Bare, imala je dva negativna rezultata i smatra se izlečenom", potvrdila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.
U Braničevskom okrugu pod nadzorom je trenutno 1545 osoba.
Od početka epidemije Zavod za javno zdravlje Požarevac, nadležan za Braničevski i Podunavski okrug, u oba okruga testirao je 339 osoba.
 

To Top