Iz Udruženja građana „I mi se pitamo“ najavili protest

Požarevac

Događaji

Iz Udruženja građana „I mi se pitamo“ najavili protest

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Članovi Glavnog odbora Udruženja građana ,,I mi se pitamo” na današnjoj konferenciji za medije najavili su protest za subotu u Požarevcu.

Saša Kovač, muzičar i član Glavnog odbora Udruženja „I mi se pitamo“, podsetio je da je 8. marta predao zahtev u Gradskoj upravi za hitan prijem kod gradonačelnika. Po njegovim rečima, oko 2.000 muzičara u Braničevskom okrugu je na rubu egzistencije zato što im je već godinu dana onemogućen rad, zbog čega im je hitno potrebna pomoć.

,,U zahtevu smo naveli konkretne predloge kako bi grad mogao da pomogne i uposli muzičare. Ne vidim razlog zašto mi ne bismo mogli da sviramo koncerte radnim danima od 18 i 20 časova. U zahtevu sam predložio i da grad pokrene neku vrstu prekvalifikacije, odnosno besplatno školovanje, budući da postoji mnogo poslova u kojima nam nedostaju radnici, a u mojoj branši se sve ugasilo”, rekao je Kovač.

Davorin Živković, ugostitelj i član Glavnog odbora Udruženja „I mi se pitamo“, istakao je da u Braničevskom okrugu ima oko 30 svečanih sala za proslave, da je sa većinom vlasnika u kontaktu i da su svi oni u velikom problemu jer više od godinu dana ne rade. 

„Mora da se pronađe neko rešenje i da počnemo da radimo na bilo koji način. Nemam konkretno rešenje kako, ali mora o tome da se razgovara sa gradonačelnikom i inspekcijskim službama i da se dođe do nekog rešenja“, kazao je Živković.

Predstavnik nezaposlenih u Glavnom odboru Udruženja „I mi se pitamo“, Dragan Papović, naglasio je da je grad od početka epidemije do danas nezaposlenima pomogao samo dodelom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i smatra da bi grad trebalo više da pomogne. To će takođe biti jedna od tema razgovora sa gradonačelnikom.

Zahtev za prijem kod gradonačelnika Požarevca predat je pre tačno 15 dana, a kako odgovora još uvek nema, iz Udruženja su najavili protest ispred zgrade Načelstva u Požarevcu, u subotu 27. marta, u minut do 12.

To Top