Izmenjen režim saobraćaja u četiri ulice u Kostolcu

Kostolac

Servisne informacije

Izmenjen režim saobraćaja u četiri ulice u Kostolcu

Foto: FB Gradska opština Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska opština Kostolac je, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Požarevca, realizovala projekat izmene režima saobraćaja u centralnim gradskim ulicama u Kostolcu, pri čemu se vodilo računa da se obezbedi i dovoljan broj parking mesta.

Realizacija ovog projekta i postavljanje prateće saobraćajne signalizacije započeto je prvog novembra. Obeležavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije realizuje JP ,,Parking servis“ Požarevac.

Iz dvosmernog  u jednosmerni  režim saobraćaja prelaze sledeće ulice: Zadrugarska, Zadrugarska drugi deo, Rudarska i Nikole Graonića drugi deo.

Zadrugarska ulica postaje jednosmerna, od ulice Nikole Graonića ka Prvomajskoj. U istom smeru sa desne strane predviđeno je obeležavanje 30 parking mesta.

Takođe, Zadrugarska ulica drugi deo ka Bože Dimitrijevića postaje jednosmerna. Predviđeno je izmeštanje parkinga za  četiri taksi vozila i premeštanje u Rudarsku ulicu sa desne strane i postavljanje dve automatske rampe. Ulica je predviđena za dostavna vozila i vlasnike garaža i lokala.

Promena režima saobraćaja iz dvosmernog u jednosmeran režim u smeru kretanja predviđena je od ulice Bože Dimitrijevića ka Nikole Graonića. U istom smeru sa desne strane biće šest parking prostora namenjenih taksi vozilima koji prelaze iz drugog dela Zadrugarske ulice. U nastavku ulice predviđeno je obeležavanje devet  parking mesta sa desne strane za putnička vozila.

U ulici Nikole Graonića, od ukrštanja sa ulicom Rudarskom do ukrštanja sa Porečkom, menja se režim saobraćaja iz dvosmernog u jednosmeran. Sa desne strane ulice Nikole Graonića u istom smeru biće obeležena nova 23 parking mesta.

Pored izmene režima saobraćaja urađeno je i obeležavanje novih parking mesta i to u sledećim ulicama: Bože Dimitrijevića - ukidaju se sa desne strane sedam postojećih parking mesta prema  Prvomajskoj ulici i postavljaju se preko puta  sedam novih parking mesta prema ulici Veljka Dugoševića i Veljka Dugoševića drugi deo (iza parka) - obeležavaju se 28 novih parking mesta,  pet za taksiste i 23 za putnička vozila.

Ovom izmenom ukupno je obezbeđeno 92 parking mesta za građane i 11 parking mesta za taksi vozila. Ova vrsta izmene saobraćaja bila je neophodna kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju i kako bi se rasteretile gužve u centralnim gradskim ulicama.

To Top