Jela Krečič: „Nema druge“

Braničevo

Kultura

Jela Krečič: „Nema druge“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Roman „Nema druge“ slovenačke autorke Jele Krečič duhovita je priča o složenim muško-ženskimo dnosima.

Glavni junak je Matjaž, koji se pribojava da će izgubiti prijatelje zbog svoje opsednutosti bivšom devojkom. Da bi pokazao i sebi i drugima kako je definitivno raskrstio s njom, on se upušta u komičnu odiseju po Ljubljani, sačinjenu od ljubavnih sastanaka.

Svako poglavlje romana posvećeno je novoj avanturi. Žene koje Matjaž bira potpuno su različite, ali sa svakim novim susretom on se suočava sa činjenicom da nijedna nije kao njegova bivša, da nema druge, Ili ipak ima?

Knjigu Jele Krečič čitaoci i kritičari često opisuju kao antičiklit ili kao književni ekvivalent holivudskoj romantičnoj komediji koji, uprkos vedrom tonu, predstavlja neku vrstu nepretenciozne društvene kritike. Kroz portret glavnog junaka, prikrivenog ženomrsca 21. veka, i njegove živahne i često šaljive rasprave  sa ženama – o fenomenima modernog društva, politici, feminizmu i ekologiji – verno je prikazan duh vremena oličen u problemima generacije koja je prešla tridesetu.

Roman „Nema druge“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top