Još 200 mesta za predškolce u Petrovcu na Mlavi

Petrovac

Događaji

Još 200 mesta za predškolce u Petrovcu na Mlavi

Foto: Ministarstvo prosvete

How Good Of A Friend Are You Really?

U Ministarstvu prosvete danas su svečano potpisani ugovori o finansiranju i izgradnji novog vrtića u Petrovcu na Mlavi. Ugovore su potpisali v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević, predsednik opštine Duško Nedinić i izvođač radova.

Za izgradnju novog objekta u Petrovcu na Mlavi, površine veće od 1.350 metara kvadratnih, kojim će biti obezbeđeno 200 novih mesta za decu u vrtićima Ministarstvo prosvete je izdvojilo više od 184 miliona dinara.

,,Ulaganje u izgradnju predškolskih ustanova i povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem je prioritet i strateško opredeljenje Ministarstva prosvete. Podrška  razvoju i vaspitanju dece od najranijeg uzrasta je vrlo bitna za srećno detinjstvo i predstavlja temelj za njihovo dalje obrazovanje i budućnost. Upravo zato kroz projekat Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje vrlo posvećeno radimo na tome“, izjavio je v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević.

Planirani završetak radova na izgradnji novog objekta je 12 meseci od početka radova.

„Neizmerno smo srećni i zahvalni za ovu investiciju koja je od nemerljivog značaja za sadašnjost, ali i budućnost Petrovca na Mlavi. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu prosvete sa kojim rame uz rame vodimo borbu za unapređenje uslova za naše najmlađe i najvažnije sugrađane, jer bez zdravog i bezbednog odrastanja i adekvatnog obrazovanja, nema ni budućnosti opštine Petrovac na Mlavi, a ni naše države. Realizacijom ovog projekta rešićemo decenijski problem sa listama čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu“, rekao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić. 

Nedinić i Milićević

Ministarstvo prosvete u okviru projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a uz podršku Svetske banke i u saradnji sa lokalnim samoupravama, gradi nove i dograđuje postojeće vrtiće i vrši adaptaciju i prenamenu objekata.

Ovim se obezbeđuje oko 11.000 novih mesta za decu u vrtićima. Osim proširenja kapaciteta i povećanja obuhvata, ovaj projekat posebnu pažnju posvećuje i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz uvođenje novih osnova programa, kao i znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za oko 12.000 vaspitača. Bitan aspekt projekta je i komunikacija i podrška porodicama sa malom decom, a posebno porodicama iz osetljivih društvenih grupa. 

To Top