Kada će radovi u Sinđelićevoj ulici biti okončani?

Požarevac

Društvo

Kada će radovi u Sinđelićevoj ulici biti okončani?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku su radovi na pripremi za asfaltiranje i izgradnji trotoara.

Asfaltiranje bi trebalo da otpočne za desetak dana, a trotoari se rade betonskim pločicama. Po rečima Bobana Panića, koji je zadužen za nadzor  radova u Sinđelićevoj ulici, svi radovi trebalo bi da budu okončani najkasnije do 25. decembra.  Postojeća javna rasveta biće uklonjena, a na njeno mesto doći će led  rasveta.

Dok ne bude postavljen asfalt izvođači prethodnih radova proveravaju da li su sve instalacije postavljene pravilo. Po rečima Baneta Spasovića, gradonačelnika Požarevca, predviđeno je da ulica bude spremna za dvosmerni saobraćaj.

„ Radimo sve studije za regulaciju saobraćaja, pa i za ovu zonu grada. Ulica neće odmah biti dvosmerna. Naše službe treba da urade regulaciju saobraćaja u Nemanjinoj i Siđelićevoj ulici“, kazao je on.

U toku su razgovori, po Spasovićevim rečima, sa vlasnicima benzinske pumpe na početku uliice, jer se planira da se tu uradi raskrsnica i kružni tok koji bi olakšao regulaciju saobraćaja. Svi ti radovi su u funkciji izrade pešačke zone u centru garda. Nakon toga gradu će biti potreban parking prostor.

„Uradili smo studiju za javni prevoz na teritoriji grada Požarevca, jer svi gradovi u Srbiji koji imaju regulisan gradski saobraćaj i prevoz nemaju probleme sa parking mestima u centru grada“, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Požarevca sa saradnicima obišao radove

 Spasović je posetio da je u ovoj ulici ove godine najpre zamenjen glavni toplifikacioni vod, koji je napajao toplotom centar grada gotovo 40 godina, potom i glavni azbestni cevovod, urađena je i kišna kanalizacija. Takođe, urađen je i sekundarni vodovod, a toplifikacija je proširila radove jer je uradila i bočne priključke.Očekuje se da i Tabačka čaršija, po uzoru na Sinđelićevu, bude kompletno rekonstruisana.

To Top