Kako će od utorka izgledati život u Srbiji?

Braničevo

Društvo

Kako će od utorka izgledati život u Srbiji?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Stručnjaci su procenili da se situacija u vezi sa virusom polako smiruje. Predsednik Srbije Alesandar Vučić najavio je ublažavanje mera od utorka.

Prva mera koja počinje da se primenjuje od utorka biće skraćenje policijskog časa za sat vremena. To znači da od sutra policijski čas počinje od 18 časova, umesto od 17 časova.

Takođe, ublažavaju se mere za građane starije od 65 godina. Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, oni će sada moći tri puta nedeljno da šetaju po pola sata i to utorkom, petkom i nedeljom, od 18 do 01 sat posle ponoći. Takođe, za ovu populaciju ostaje termin za odlazak u kupovinu petkom od 4 do 7 časova.

Zelene pijace mogu početi sa radom od sutra, ali uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja virusa korona.

Takođe, od utorka je dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Od utorka počinju sa radom građevinari, a od 27.aprila moći će da počnu sa radom frizerski saloni, saloni lepote i teretane.

Kafići, restorani i hoteli moraće još malo da sačekaju, predsednik je najavio njihovo otvaranje posle 3.maja.

To Top