Kampanja „Na maturu bez automobila“ u Kučevu

Kučevo

Događaji

Kampanja „Na maturu bez automobila“ u Kučevu

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru kampanje „Na maturu bez automobila“ u Srednjoj školi u Kučevu održana je edukativna tribina pod nazivom „Ne turiraj – maturiraj“.

Tribinu su organizovali Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kučevo i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Cilj kampanje je da se kroz tribine maturantima ukaže na sve opasnosti koje mogu nastati ukoliko prilikom odlaska i povratka sa maturskih proslava sami voze automobile.

Tribini u Srednjoj školi prisustvovali su predsednik opštine Kučevo Nenad Mikić i predsednik Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kučevo Mirko Petrović.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije istakli su značaj preventivnih mera i edukacije mladih vozača kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća u kojima su mladi učesnici. Posebno je važna odgovornost mladih vozača tokom vožnje, kao i alternativni, bezbedniji, načini prevoza, poput korišćenja javnog prevoza ili angažovanja taksi službi.

Tokom tribine, učenici su imali priliku da čuju iskustva i savete stručnjaka iz oblasti saobraćajne bezbednosti, da postavljaju pitanja i iznesu lične stavove o ovoj važnoj temi.

To Top