Karakašević posetio požarevački stonoteniski klub

Požarevac

Događaji

Karakašević posetio požarevački stonoteniski klub

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, posetio je požarevački klub ,,Proleter”.

Karakašević je kazao da je njegov cilj da pomogne da se renovira hala u prostorijama MZ “Radna mala”, u kojoj treniraju članovi požarevačkog kluba.

,,Stoni tenis je čudan sport, ljudi misle da je potreban samo sto, ali nama treba puno mesta, što predstavlja veliki problema. Cilj mog dolaska je da pomognem da se pribave finansijska sredstva i renovira hala, kako bi pospešili rad ovog kluba”, rekao je prvi čovek Stonoteniskog saveza Srbije.

On je podsetio da se Stonoteniski savez Srbije trudi da obezbedi što bolje uslove za treniranje, ali i da ima mali budžet u odnosu na rezultate i uspeh koji je do sada ostvaren.

“Muška ekipa je pokazala kvalifikovanjem na Olimpijske igre da su u top deset u Evropi, što je veliki uspeh, dok kod devojčica imamo jednu od najperspektivnijih ekipa u Evropi”, naglasio je Karakašević.

 

Aleksandar Karakašević sa požarevačkim stonoteniserima

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport, istakao je da je grad ove godine izdvojio značajna sredstva za sport koja su u odnosu na prošlu godinu veća. Kako kaže, za stonoteniske klubove je ukupno izdvojeno više od tri miliona dinara.

Srđan Stević, predsednik Stonoteniskog saveza centralne Srbije i sekretar STK ,,Proleter”, naglasio je da je plan uprave u narednoj godini povećan rad sa decom, pionirima i juniorima, a da je jedan od zadataka uprave što bolji plasman i opstanak u drugoj ligi Srbije.

,,STK ,,Proleter” nema nijednog igrača sa strane, već samo sa prostora Braničevskog okruga. Ove godine okosnicu ekipe čine igrači: Ivan Krstić, Aleksa Dimitrijević, Luka Gogić, a ovogodišnje pojačanje su Uroš Jeremić i Dejan Panić. Imamo naznake da će narednih godina ovaj klub predstavljati i neki vrsni internacionalci”, istakao je Stević.

 

Predaja pehara najboljoj ekipi

Ovom prilikom je Karakašević predao pehar STK ,,Požarevac”, najboljoj ekipi za prošlu godinu na teritoriji Stonoteniskog saveza centralne Srbije.

To Top