Ko su najveći poreski dužnici u Braničevskom okrugu?

Braničevo

Ekonomija

Ko su najveći poreski dužnici u Braničevskom okrugu?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Poreska uprava objavila je godišnje spiskove najvećih dužnika među preduzetnicima, aktivnim preduzećima, firmama u stečaju i onima kojima je oduzet PIB. Među ovim spiskovima nalaze se i firme i pojedinci iz Braničevskog okruga.

Među aktivnim privrednim društvima u Srbiji, najveći dužnici su ,,Magma prom” iz Šapca i ,,Mera invest” iz Beograda čiji pojedinačni dugovi iznose nešto više od jedne milijarde.

Na ovom spisku nalaze se i tri pravna subjekta iz Braničevskog okruga - ,,Sting” iz Petrovca na Mlavi, čiji dug iznosi oko 144 miliona dinara, zatim ,,Pek – Petrol” Kučevo sa dugom od oko 82 miliona i Zemljoradnička zadruga ,,Jedinstvo” Požarevac sa dugom blizu 75 miliona dinara.

Najveći dužnik u okviru kategorije pravnih lica u stečaju jeste ,,Beobanka” AD sa dugom od 34,17 milijardi dinara.

Na ovoj listi je ukupno 560 pravnih lica u stečaju, među kojima i nekoliko iz Braničevskog okruga sa sledećim poreskim dugovanjima: ,,Ramski rit” iz Velikog Gradišta oko 707 miliona dinara, potom ,,Standard” Kostolac sa nešto više od 258 miliona dinara,  ,,Žitostig” 241 milion, ,,Borac” iz Petrovca na Mlavi 202 miliona, ,,Čelik” Veliko Gradište oko 91 milion, Industrija građevinskog materijala ,,Morava” Požarevac sa 67 miliona, Kompanija ,,Mišić” Požarevac sa 55 miliona, Hidrogradnja i erozija Požarevac sa 44 miliona, Zemljoradnička zadruga ,,Pek” iz Kučeva sa 39 miliona, ,,Orašar” Veliko Gradište sa 35 miliona i  Zemljoradnička zadruga ,,Budućnost” iz Malog Crnića sa 23 miliona dinara poreskog duga.

Na spisku dužnika pravnih lica sa oduzetim PIB-om nalaze se ,,VIP” Logistik iz Požarevca sa blizu 59 miliona dinara duga, ,,VIS Profi Company” iz Požarevca sa 41 milionom i ,,IR Oil” iz Požarevca sa 29 miliona dinara poreskog duga.

Na spisku dužnika preduzetnika nalaze se 3.354 lica, a više o tome možete pročitati OVDE.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top