Ko uništava dečija igrališta u Požarevcu?

Požarevac

Društvo

Ko uništava dečija igrališta u Požarevcu?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Od početka godine više dečijih igrališta u Požarevcu je demolirano. Poslednji incident dogodio se početkom ove nedelje na igralištu između Centra za kulturu i Pošte.

Po rečima Ivane Perišić, rukovodioca odeljenja za komunalne delatnosti i energetiku, nadzorni organ je u ponedeljak izašao u redovnu kontrolu i zatekao demolirano dečije igralište. Ograda je bila pokidana, a kapije okačene po drveću. Celo igralište je išarano grafitima i pokidane su sprave sa federima.

Polomljene sprave

„Slučaj smo juče prijavili policiji i dostavili kompletnu foto dokumentaciju. Čuli smo se ljudima iz „Parking servisa“, jer su kamere koje pokrivaju igralište povezane sa njihovim sistemom, i potvrđeno nam je da je incident zabeležen. Policija će pregledati snimke i nadamo se utvrditi ko su počinioci“, kaže Perišić za E-Braničevo.

 

Igralište išarano grafitima

Nažalost, ovo nije prvi put da je igralište na meti vandala. Kako Perišić kaže, ovakvi nemili događaji su učestali. Podsećamo, nedavno je demolirano igralište na uglu Nemanjine i Jug Bogdanove ulice.

>>EB PATROLA: DEMOLIRANO DEČIJE IGRALIŠTE (FOTO)<<

Sva igrališta su ograđena zbog bezbednosti male dece kojima su igrališta i namenjena, kako ne bi mogla da istrče na ulici, međutim, dešava se da u njih ulaze i starija deca koja jako šutiraju loptu u žicu i zato su na većini ograde razvaljene.

Opušci pored ograde

„Demoliranje igrališta je postalo simptomatično stanje i mi zaista ne znamo šta da radimo kako bismo ih sačuvali. Sredstva koja su opredeljena za celu godinu za održavanje igrališta potrošićemo za nekoliko meseci. Apelujemo na građane da čim primete vandalizam na igralištu ili bilo kojoj javnoj svojini kontaktiraju policiju“, ističe Perišić.

Kako dalje navodi, u narednom periodu će pokušati da što veći broj igrališta ograde i zaključavaju  u 22 časa. Pravila ponašanja na igralištu biće istaknuta na tablama koje će biti postavljene kao i zabrana okupljanja posle 22 časa.  

Podsećamo, uslužna radnja “Libra” iz Salakovca zadužena je ove godine za popravke, održavanje i zamenu oštećenih mobilijara i opreme.

To Top