Kod 81 osobe potvrđen virus korona, ukupno 384

Braničevo

Društvo

Kod 81 osobe potvrđen virus korona, ukupno 384

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova, 25. marta, testirani su uzorci 245 osoba od kojih je 81 pozitivno i 164 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova 25. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1161 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

„Do 12 časova hospitalizovanih slučajeva je ukupno 203. Ukupno je 24 na repiratoru, četvoro u KC Vojvodine, četvoro u Nišu, četvoro u Kragijevcu, devetoro na klinici za infektivne i tropske bolesti, dvoje u KBC „Dragiša Mišević“ i jedan na klinici za pulmologiju“, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Skoro polovina obolelih je zabeležena u glavnom gradu, ukupno 158. Ukupno je u 21 gradu potvrđen bar jedan pozitivan slučaj na virus korona, kaže Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut.

„Posle Beograda, po ukupnom broju potvrđenih slučajeva infekcije ide Niš sa 40, zatim Valjevo sa 38, potom Novi Sad sa 21, Čačak sa 13, Kragujevac sa 12, Kruševac i Ćuprija sa po 10. Ostali gradovi imaju jednocifren broj obolelih, to su Kikinda, Vranje, Užice, Požarevac, Zaječar i Pančevo, a po jedan prijavljen je u Vrnjačkoj Banji, Temerinu, Somboru, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu i Leskovcu“, rekla je Kisić Tepavčević.

Prema rečima dr Ane Jovanović, direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u tom gradu još uvek nema potvrđenog slučaja korona virusa, odnosno njima nisu stigli rezultati.

I ja sam čula na televiziji ali mi smo juče uzorke uzeli kod tri pacijenta, od kojih je jedan na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Požarevac, a druge dve su žene koje su upućene na izdržavanje zatvorske kazne u Požarevcu, pa nam je naloženo da ih pre ulaska u zatvor testiramo. Te rezultate još nismo dobili”, kaže za E-Braničevo dr Jovanović.

Danas su testirane još tri osobe iz Braničevskog okruga, a rezultati će biti poznati sutra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top