Kod još dve Požarevljanke potvrđen kovid 19, ukupno 16 obolelih u Braničevu

Braničevo

Info

Kod još dve Požarevljanke potvrđen kovid 19, ukupno 16 obolelih u Braničevu

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac,  broj obolelih od koronavirusa u Braničevskom okrugu od juče je porastao sa 14 na 16.

Kod još dve osobe osobe sa teritorije grada Požarevca laboratorijski je potvrđen kovid 19. Reč je o osobama ženskog pola, jedna je penzionerka 1949 godište, a druga je rođena 1966 godine.
Obe imaju lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji,a od ponedeljka bi trebalo da budu smeštene u neku od privremenih bolnica“, kaže za E-Braničevo dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.
Prema rezultatima pristiglim do danas, u Braničevskom okrugu potvrđeno je 16 slučajeva obolelih od kovida 19, od kojih 13 sa teritorije grada Požarevca, i po jedan iz Žabara, Velikog Gradišta i Petrovca na Mlavi.
Sa današnjim danom pod nadzorom u Braničevskom okrugu nalazi se 1656 osoba.
Podsećamo, juče je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u opštini Petrovac na Mlavi, reč je o osobi ženskog pola. Takođe, juče je virus potvrđen i kod dve Požarevljanke, starosti 46 i 48 godina. Sve tri imaju blažu kliničku sliku, u kućnoj su izolaciji i od ponedeljka se takođe očekuje da budu prebačene u neku od privremenih bolnica u koje se smeštaju  pacijenti sa lakšim simptomima.


 
 
 

To Top