Koji poslovi najviše interesuju petrovačke maturante?

Petrovac

Događaji

Koji poslovi najviše interesuju petrovačke maturante?

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče je u Srednjoj školi "Mladost" realizovana aktivnost "Realni susreti" koja ima za cilj da se učenici upoznaju sa predstavnicima pojedinih profesija koji će iz svog ugla ispričati prednosti i nedostatke zanimanja za koje su se opredelili i kojim se bave.

Prema rečima Lidije Životić, psihologa, ovogodišnji maturanti su se prvenstveno izjasnili da ih najviše interesuje pravni i ekonomski fakultet, odnosno poslovi pravnika, advokata, sudije i bankara. Iz tog razloga je Tim za profesionalni razvoj škole, koji se bavi karijernim vođenjem i savetovanjem učenika, organizovao aktivnost pod nazivom „Realni susreti“ u čijoj realizaciji su učestvovali stručnjaci upravo iz tih oblasti.

Sa učenicima su razgovarali Tanja Čupić Dobromirović, direktorka ekspoziture banke "Intesa" u Petrovcu koja je završila Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu - smer finansije, bankarstvo i osiguranje, Predrag Mirčevski, sudija Prekršajnog suda u Petrovcu koji je završio Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i Milan Milosavljević, advokat sa završenim Pravnim fakultetom Univerziteta u Beogradu, koji je iz svog ugla privatne prakse advokata govorio o svom zanimanju.

To Top