Koliko će biti novca u petrovačkoj kasi 2023. godine?

Petrovac

Događaji

Koliko će biti novca u petrovačkoj kasi 2023. godine?

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Petrovac u ovoj godini, odbornici su razmatrali 17 tačaka dnevnog reda, a najznačajnija je usvajanje budžeta za 2023. godinu.

Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, kazao je da budžet za 2023. godinu koji su odbornici usvojili iznosi milijardu i 61 milion dinara i da je za osam odsto veći u odnosu na prethodnu godinu.

„To svakako nije dovoljno za potrebe naših građana, međutim, trudili smo se da raspodela bude poštena i da uvažimo sve zahteve. Povećali smo sredstva u odnosu na prošlu godinu za uređenje atarskih puteva, za šta je opredeljeno 25 miliona dinara, za poljoprivredu 12,8 miliona, a za asfaltrianje ulica oko 30 miliona dinara. U planu je izrada dva projekta za vodovod i to u Knežici, za koji je izdvojeno 10 miliona iz budžeta, dok projekat za Zabrđe ide preko komunalnog preduzeća“, kazao je Aćimović.

On je napomenuo da je lokalno rukovodstvo svesno da sredstva u budžetu za narednu godinu nisu dovoljna za sve potrebe, ali da imaju u planu da kapitalne projekte realizuju uz pomoć republičkih sredstava, kao što su to radili i ove godine.

Takođe, usvojen je i rebalans budžeta kojim su usklađena preostala sredstva na određenim pozicijama i preusmerena uglavnom na škole kako bi mogle da isplate račune za struju.

To Top