Koliko je komada oružja predato Policijskoj upravi Požarevac

Braničevo

Društvo

Koliko je komada oružja predato Policijskoj upravi Požarevac

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Akcija predaje nelegalnog oružja je počela 8. maja i prvobitno je bilo planirano da traje do 8. juna. Istražili smo koliko je oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava predato Policijskoj upravi Požarevac tokom ovih mesec dana.

“Policijskoj upravi u Požarevcu od 8. maja predato je više od 1.850 komada oružja, više od 56.300 komada municije i oko 150 komada minsko-eksplozivnih sredstava”, kazali su iz Policijske uprave Požarevac za E-Braničevo.

Kako objašnjavaju, to je ukupna količina predatog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava na nivou celog  Braničevskog okruga, a u ovom trenutku nemaju precizne podatke koliko je predato u svakoj opštini.

Podsećamo, rok za predaju nelegalnog oružja produžen je do kraja juna.

PRODUŽEN ROK ZA PREDAJU NELEGALNOG ORUŽJA

Tokom ovog perioda, građani koji predaju oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja. Prilikom predaje nelegalnog oružja građani nisu u obavezi da se legitimišu.

Takođe, građani u ovom periodu, bez straha od posledica i odgovornosti, mogu oružje, koje im je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika, na čuvanje Ministarstvu unutrašnjih poslova, predati do okončanja ostavinskog postupka ili određivanja vlasnika.

To Top