Miholjski susreti sela u opštini Golubac ovog vikenda

Golubac

Događaji

Miholjski susreti sela u opštini Golubac ovog vikenda

Foto: plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

U naselju Dobra u opštini Golubac se 1. i 2. oktobra obeležava manifestacija ,,Miholjski susreti sela“. Posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički, sportski i zabavni program.

Prvog dana manifestacije, koja je počela danas, biće održane seosko-sportske i zabavne igre od 13 do 16 časova i to: trkanje na 30 metara u džakovima, trkanje na 30 metara noseći jaje u kašičici, skok udalj iz mesta, nadvlačenje konopca i takmičenje u brzini, odnosno u ručnom krunjenju kukuruza.

Istog dana, biće otvorena foto izložba pod nazivom ,,Potopljeno kulturno blago” od 16 do 18 sati, ,,Pričaonica Baba Dragice” u kojoj će se govoriti o pričama i legendama ovog kraja, a potom i događaji pod nazivom ,,S kolena na koleno” i ,,Dobranska torba”.

Nakon toga uslediće kulturno-umetnički program, u kome će uz sviranje u frulu i list nastupiti KUD ,,Braničevo”.

Drugog dana ove manifestacije, 2. oktobra, predviđeno  je predstavljanje sela opštine Golubac kroz prodajnu izložbu rukotvorina i suvenira, a potom i izbor najlepšeg štanda.

Sve posetioce sutra, između ostalog, očekuje i degustacija vina i jela, izbor najbolje bačijske gibanice, kao i najukusnijeg tradicionalnog jela i kolača. Istog dana biće organizovana i radionica starih zanata – predenje vune, veženje, tkanje i drvodeljstvo, kao i radionice za decu.

Od 17 do 18 časova biće organizovan kulturno-umetnički program na kome će nastupiti kulturno-umetnička društva ,,Štule” i ,,Narodne biblioteke Golubac”.

Manifestacija se održava po drugi put u opštini Golubac, pod pokroviteljstvom opštine i Ministarstva za brigu o selu.

To Top