Mlada Petrovčanka izrađuje unikatne radove i pomaže najugroženijima

Petrovac

Društvo

Mlada Petrovčanka izrađuje unikatne radove i pomaže najugroženijima

Foto: M.I.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kreativna četrnaestogodišnjakinja iz Petrovca na Mlavi, Magdalena Ilić, uspela je da unovči svoj hobi, a često zarađeni novac donira u humanitarne svrhe.

Magdalena je učenica sedmog razreda petrovačke Osnovne škole „Bata Bulić“. U želji da drugarici pokloni unikatan rođendanski poklon, počela je da stvara predmete izrađene kviling tehnikom koja predstavlja formu umetnosti u kojoj se uz pomoć papira, koji se rola, oblikuje i lepi, prave različiti oblici i ukrasi.

Jedan od Magdaleninih radova

Nakon pozitivnih reakcija roditelja, drugara i okoline, ova talentovana devojčica svoje radove počela je da predstavlja na Instagram nalogu pod nazivom “magiiland”. Nedugo zatim broj ljudi zainteresovanih za njene radove znatno se povećao, pa tako sada, nakon gotovo godinu dana postojanja, nalog na ovoj društvenoj mreži posvećen prodaji Magdaleninih radova broji nešto više od 4.000 pratilaca.

Najprodavaniji su radovi  sa željenim inicijalima kupaca i rođendanske čestitke čija cena varira u zavisnosti od veličine i složenosti izrade, navodi Magdalena za E – Braničevo.

Radovi sa željenim inicijalima

Uspeh ove mlade petrovčanke dodatno uvećava činjenica da je veliki broj svojih radova donirala i prodala u humanitarne svrhe i tako pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Meni je mnogo zabavno da ovo radim, uživam da pravim slike i volim što imam priliku da pomažem drugima učestvovanjem u humanitarnim bazarima”, istakla je Magdalena za E-Braničevo.

Kako navodi, uglavnom je sama inicijator kada su humanitarne aktivnosti u pitanju, a poslednja kojoj se pridružila organizovana je za pomoć malom Vukanu koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Novac od prodaje nekolicine svojih radova donirala je za njegovo lečenje.

To Top