MUP apeluje: Važno je poštovanje saobraćajnih propisa u poljoprivredi

Braničevo

Saopštenja

MUP apeluje: Važno je poštovanje saobraćajnih propisa u poljoprivredi

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo unutrašnjih poslova, s obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

Uprava saobraćajne policije ističe da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, a na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba.

„Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno. Takođe apelujemo da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću. Traktorom je zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

To Top