MUP o psihoaktivnim supstancama u obliku žvaka

Braničevo

Saopštenja

MUP o psihoaktivnim supstancama u obliku žvaka

Foto: MUP

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u medijima da su se na tržištu u Srbiji pojavile psihoaktivne supstance u obliku žvaka, tzv. „kids droga“ i „snus“ obaveštavamo vas da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga istu oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, tj. drogi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu nisu pronašli tzv. „kids drogu“, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavljuju već decenijama.

„Snus“ je duvanski proizvod i ne nalazi se na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

"Potrebno je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga. Molimo roditelje, kao i ostale građane da pre deljenja ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža iste dostave najbližoj policijskoj stanici", navodi se u saopštenju MUP-a.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top