NAGLA PROMENA: Zahlađenje i oluja sa grmljavinom

Braničevo

Info

NAGLA PROMENA: Zahlađenje i oluja sa grmljavinom

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na veliku količinu padavina danas i sutra, koje važi za celu Srbiju.

Danas u popodnevnim časovima se u zapadnim i jugozapadnim krajevima ponegde očekuje jaka kiša i pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 milimetara za tri sata, saopštavaju iz RHMZ.
Za subotu je na istoku i severoistoku najavljena kiša ponegde sa količinom padavina većom od 30 milimetara za 12 sati. Najniža temperatura kretaće se od 14 do 18, a najviša od 20 na severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku.
Žuto upozorenje za oluje sa grmljavinom na snazi je i u Požarevcu. Prema prognozi Accu Weather, Požarevljani mogu očekivati oluju sa grmljavinom danas oko 17, 19 i 21 čas. Maksimalna dnevna temperatura danas do 26 stepeni u najtoplijem delu dana.
U subotu nešto hladije vreme, jutro oblačno, tokom dana biće uslova za oluje sa grmljavinom. Očekuje se i veća količina padavina nego u petak. Maksimalna dnevna temperatura do 23 stepena.
U nedelju će u Požarevcu takođe biti uslova za kišu, maksimalna dnevna temperatura bez promene – do 23 stepena. U odnosu na petak i subotu, u nedelju se očekuje nešto više sunčanih intervala.

To Top