Nagradni konkurs za idejno rešenje plakata 55.“Homoljskih motiva”

Kučevo

Društvo

Nagradni konkurs za idejno rešenje plakata 55.“Homoljskih motiva”

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Centar za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo raspisuje nagradni konkurs za idejno rešenje plakata 55. Smotre narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“.

Pravo učešća na konkursu imaju dizajneri, studenti umetničkih fakulteta, i svi kretivni ljudi u Republici Srbiji. Učestvovanje je besplatno, a radovi se šalju poštom, u elektronskoj formi i pod šifrom.

Najbolji rad, po oceni Komisije, biće nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 60.000 dinara i koristiće se za plakat i drugi propagandni materijal 55. Smotre „Homoljskih motiva“. Svi radovi koji uđu u uži izbor biće prikazani na kolektivnoj izložbi u okviru programa ove manifestacije.

S obzirom da se radi o Festivalu čiji je cilj očuvanje tradiconalne kulture i narodnog stvaralaštva u izvornom obliku, potrebno je da plakat odražava duh manifestacije i njen značaj kao kulturnog i turističkog događaja u Republici Srbiji.

Smotra narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“ je najstariji i najznačajniji festival narodnog stvaralaštva u Republici Srbiji koji se bavi prikupljanjem, čuvanjem i prikazivanjem tradicionalne kulture prevenstveno kroz narodnu igru, ali i kroz pesme, običaje i muziku. U svojoj istoriji dužoj od pola veka dobila je visoka državna priznanja kao što su “Vukova nagrada” i “Turistički cvet”.

Odabir žanra i autorski pristup potpuno su slobodni, detaljnije o konkursu OVDE.

To Top