Najavljen jak vetar i pljuskovi, neophodna oprezna vožnja

Braničevo

Saopštenja

Najavljen jak vetar i pljuskovi, neophodna oprezna vožnja

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

JP „Putevi Srbije" apeluje da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se očekuje jak vetar i pljuskovi.

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u toku noći između četvrtka i petka, 2. i 3. novembra, kao i u petak tokom dana, duvaće jak južni i jugozapadni vetar, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju, kao i na planinama (lokalno više od 100 kilometara na čas), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 - 70 kilometara na čas. Vetar će oslabiti u petak krajem dana.

Prema upozorenju, pljuskovi i grmljavina koji se očekuju u petak, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar. Više padavina će biti u subotu, 4. novembra, na jugu i istoku Srbije (od 20 do 50 mm, a lokalno i više).

„Vozačima savetujemo da voze pažljivo, poštuju ograničenja brzine, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu“, navodi se u saopštenju JP „Putevi Srbije“.

To Top