NARANDŽASTO UPOZORENJE: Toplo, ali promenljivo vreme

Braničevo

Servisne informacije

NARANDŽASTO UPOZORENJE: Toplo, ali promenljivo vreme

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Narednih sedam dana biće promenljivo oblačno, nestabilno i toplo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalnih kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Ponegde moguće i vremenske nepogode.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da se od danas do 10. juna očekuju pljuskovi i grmljavine, ponegde uz grad i jak vetar.

Danas će biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Najniža dnevna temperatura iznosiće 18 stepeni u jutarnjim satima, dok će u toku dana dostići 28.

U utorak vreme slično današnjem, ujutru oko 16 stepeni, a u toku dana takođe 28. Narednog dana  temperatura će varirati između 16 i 27 stepeni na Celzijusovoj skali. U pojedinim delovima Braničevskog okruga biće nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za lokalnu pojavu nepogoda.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, na snazi će biti narandžasto upozorenje, što znači da vremenske pojave mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Slično vreme i nešto niža temperatura očekuju nas i u četvrtak, kada će biti uslova za lokalnu pojavu nepogoda. Maksimalna dnevna temperatura biće 24, a minimalna 14 stepeni. Narednog dana suvo i mestimično sunčano, a temptemperatura će varirati od 14 do 25 stepeni.

Za vikend pretežno sunčano i bez padavina, a temperature u porastu. U subotu minimalna dnevna 17, maksimalna 29 stepeni, dok će u nedelju temperatura preći 30 podeok Celzijusove skale.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top