Neposredna nastava do četvrtka, u petak počinje raspust

Braničevo

Društvo

Neposredna nastava do četvrtka, u petak počinje raspust

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U osnovnim i srednjim školama u Braničevskom okrugu od 18. do 21. aprila nastava će se odvijati po prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 7. do 14. aprila broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 657.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno su dva odeljenja (17 i više učenika) zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn.

Prolećni raspust za sve đake u Braničevskom okrugu počinje u petak, 22. aprila, s tim što će za osnovce trajati do 3. maja, dok srednjoškolci imaju neradne dane od 22. do 25. aprila, a zatim opet od 30. aprila do 3. maja.

To Top