Nova izložba u požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti

Požarevac

Kultura

Nova izložba u požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti

Foto: Sanja Stojadinović

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti u Požarevcu postavljena je izložba ikona i crteža dve umetnice iz Beograda Minje i Marije Poljak.

Naziv izložbe ,,Istupljenje” izražen je pojmom koji označava stanje u kojem čovek gubi svest o svom ličnom ja i stapa se sa apsolutnim. Izložbenu postavku čini serija ikona nastalih u proteklih godinu dana.

Cilj ove umetnosti je inovativni prikaz ikonografskih scena i istraživanje principa njihove interpretacije bez gubitka svojih originalnih vrednosti.

Marija Poljak je student četvrte godine osnovnih akademskih studija, odsek keramika na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Do sada je realizovala tri samostalne i učestvovala je na preko 40 kolektivnih izložbi u Srbiji Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Nemačkoj i dobitnica je mnogih nagrada za crtež.

Minja Poljak  je vizuelna umetnica i u svojoj umetničkoj praksi istražuje eshatologiju, metafizičku prisutnost i auru svetosti. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu - odsek scenografija, na kojem je trenutno student na drugoj godini doktorskih akademskih studija - odsek primenjeno slikarstvo.

Izložbu možete pogledati do 9. juna,  a prilikom dolaska obavezno je pridržavanje svih preventivnih mera zaštite protiv koronavirusa.

To Top