Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja

Požarevac

Događaji

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Dom zdravlja Požarevac dobio je od grada novo sanitetsko vozilo za potrebe Službe hitne pomoći.

Po rečima dr Snežane Stojković, vd direktorke Doma zdravlja Požarevac, ovo vozilo je veoma značajno jer  Služba hitne pomoći pokriva veliku površinu.

„Zona pokrivanja Doma zdravlja u Požarevcu je razuđena, pošto obuhvata teritoriju Požarevca, Kostolca, Malog Crnića i okolnih seoskih naselja . Ovo vozilo će dodatno unaprediti zdravstvenu zaštitu“, kazala je Stojković.

 

Vozilo predato Domu zdravlja na korišćenje

Ona je naglasila da će radom da opravdaju poverenje ukazano ovom i drugim donacijama i istakla da se požarevački Dom zdravlja nalazi među najboljima u Srbiji, što je potvrdilo i resorno ministarstvo, koje im je kroz projekte opredelilo oko 9 miliona dinara.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, istakao je da je grad dato obećanje na zahtev Doma zdravlja u relativno kratkom roku ispunio i poželeo zdravstvenim radnicima da ga što manje koriste.

Dom zdravlja do sada je realizovao blizu 15 miliona dinara za kupovinu opreme koja je bila neophodna za nesmetani rad u službama ove ustanove, kazao je Spasović.

 Vrednost novog sanitetskog vozila sa pratećom opremom iznosi šest miliona dinara.

Rendgen u Domu zdravlja nekoliko meseci ne radi, a pacijenti su upućivani u požarevačku bolnicu. Novi rendgen ova ustanova trebalo bi da dobije do kraja godine. Direktorka Doma zdravlja očekuje da će procedure oko nabavke novog rendgen aparata biti završene do 25. decembra.

To Top