Novogodišnji i božićni vašar od 16. decembra u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Novogodišnji i božićni vašar od 16. decembra u Požarevcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca donelo je odluku o utvrđivanju lokacije i načina korišćenja površine javne namene za prodaju proizvoda za novogodišnji i božićni vašar.

Ovom odlukom utvrđuje se prostor „Gradski park“, kao lokacija javne namene za prodaju proizvoda  prigodnih za novogodišnji i božićni vašar u Požarevcu, u periodu od 16. decembra 2022. do 6. januara 2023. godine.

Prodaja proizvoda vršiće se iz privremenih objekata, tačnije 20 drvenih tezgi (površine 1 sa 1 metar kvadratni manipulativnog prostora). Proizvodi koji će se prodavati na novogodišnjem i božićnom vašaru podeljeni su u tri kategorije, shodno kojima će se određivati namena prodaje u drvenim mobilnim tezgama i to: novogodišnji pokloni (čestitke, ukrasi, zimske kape, šalovi, rukavice, čarape i slično), rukotvorine i suveniri i domaća hrana i piće (kuvano vino, kuvana rakija, domaći specijaliteti, med, domaći sirevi, gastronomija i slično).

Pravo na dodelu površine javne namene i zakup privremenog objekta za prodaju proizvoda imaju registrovane zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, registrovani vinari i proizvođači rakija, registrovana poljoprivredna domaćinstva, proizvođači organske i domaće hrane, proizvođači suvenira i rukotvorina organizovani u registrovana  udruženja  građana.

Detaljnije pogledajte OVDE.

To Top