Novoobolelih 44, tri nova smrtna slučaja od virusa korona

Braničevo

Društvo

Novoobolelih 44, tri nova smrtna slučaja od virusa korona

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

U Republici Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 785 potvrđenih slučajeva COVID 19. Tri pacijenta su preminula, kazao je epidemiolog Predrag Kon.

 Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe od kojih je 44 pozitivno i  578 negativno na novi korona virus.

Prema jutrošnjim podacima (9 časova), hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata, a na respiratoru je 62.

Do 15 časova, 30. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3084 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

“Nažalost imamo tri nova smrtna slučaja. U KC Vojvodina preminula je žena rođena 1939.godine, koja je bolovala od hronične opstruktivne bolesti pluća, hipertenzije i imala je cerebrovaskularni insult. U Kliničkom centru preminuo je pacijent rođen 1974.godine, kardiološki bolesnik, bolovao od dijabeta i bubrežne insuficijencije. U KBC „Dragiša Mišević“ preminuo je pacijent rođen 1948. koji je bolovao od dijabetesa i hipertenzije“, rekao je Kon.

U odnosu na jučerašnje podatke, broj pozitivnih na novi korona virus je goovo duplo manji.

„Primećuje se da u poslednja dva dana opada broj pozitivnih. Ne smemo se zavaravati, ovo je možda samo kratak predah“, naglasio je epidemiolog Predrag Kon.

To Top