Odbojkaši požarevačke osnovne škole prvaci države

Požarevac

Sport

Odbojkaši požarevačke osnovne škole prvaci države

Foto: OŠ „Desanka Maksimović“, S.Stevanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Ubedljivi pobednici bez ijednog poraza.

U okviru školskih olimpijskih igara Republike Srbije, u ponedeljak i utorak održano je državno prvenstvo u odbojci u Kladovu  i Karatašu. Muška ekipa požarevačke Osnovne škole „Desanka Maksimović“ osvojila je prvo mesto.

Članovi muške odbojkaške ekipe su učenici sedmog i osmog razreda ove škole Nikola Stanojević, Ognjen Pavlović, Vuk Joksimović, Stefan Popović, Luka Jovanović, Veljko Đorić, Mihajlo Nedeljković, Veljko Jevtić i Bogdan Ranković.

Pobednička ekipa

„Olimpijada je trebalo da bude prošle godine, uspeli smo da se kvalifikujemo ali zbog korone na kraju ipak nije održana. Imao sam sreće da sam i ove godine imao izuzetnu generaciju i uspeli smo da se kvalifikujemo na republičko takmičenje. Prvo smo savladali ekipe iz naše grupe A, a potom smo u finalu pobedili najbolje iz B grupe, ekipu iz Beograda. Ubedljivo smo bili prvi, nismo imali nijedan poraz“, rekao je za E-Braničevo Slaviša Stevanović, trener i profesor fizičkog vaspitanja u požarevačkoj OŠ „Desanka Maksimović“.

Uspeh dolazi kao rezultat dobrog rada. Kako kaže Stevanović, treniraju tokom cele godine, tri puta nedeljno po sat i po vremena, odmaraju samo u julu.

Značajno je napomenuti da je i ženska odbojkaška ekipa veoma kvalitetna i da takođe vredno trenira tokom cele godine. Ove godine nije uspela da se plasira na državno prvenstvo, jedan poraz je bio presudan.

„Nastavićemo da treniramo kao i do sada i očekujem da će sledeće godine i muška i ženska ekipa uspeti da se plasiraju na republičko takmičenje“, istakao je Stevanović.

 

Slaviša Stevanović

Inače Osnovna škola „Desanka Maksimović“ poznata je po rezultatima koje ostvaruje u sportu, a naročito u odbojci, tako da je ovo samo još jedan od brojnih uspeha.

To Top