Odbornici odlučuju o pokretanju javno-privatnog partnerstva za održavanje ulica

Požarevac

Društvo

Odbornici odlučuju o pokretanju javno-privatnog partnerstva za održavanje ulica

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Pred požarevačkim odbornicima uskoro će se naći Odluka o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za obavljanje delatnosti održavanja ulica i puteva na teritoriji grada Požarevca.

“Razlog donošenja ove odluke je uređivanje načina obavljanja komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva u skladu sa zakonom”, piše u obrazloženju odluke.

To znači da grad Požarevac mora da uredi ovu oblast, a zakonske mogućnosti su javno-privatno partnerstvo, osnivanje javnog preduzeća koje bi se bavilo održavanjem ulica i puteva, ili zajedničko obavljanje ove delatnosti sa minimum jednom lokalnom samoupravom. Kao najbolje rešenje doneta je odluka o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva.

Ovom odlukom uređuju se uslovi i postupak za predlaganje javno-privatnog partnerstva. Postupak za izradu i realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva sprovodiće se u skladu sa odredbama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama i odredbama zakona kojim se uređuju javne nabavke.

Ukoliko odbornici na zasedanju skupštine koje je zakazano za ponedeljak, 20. mart, usvoje ovu odluku, grad Požarevac je dužan da u postupku javno-privatnog partnerstva izradi predlog projekta javno-privatnog partnerstva i dostavi ga na saglasnost Komisija za javno-privatno partnerstvo i nadležnim organima.

Po dobijanju saglasnosti, nadležno javno telo dostaviće Skupštini grada Požarevca predlog projekta radi dobijanja saglasnosti, nakon čega će doneti odluku o pokretanju postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg partnera.

 

Continue Reading
Povezane teme...
To Top