Odlaže se nastup ”Bijelog dugmeta”, odnosno ”Orkestra za svadbe i sahrane”?

Požarevac

Društvo

Odlaže se nastup ”Bijelog dugmeta”, odnosno ”Orkestra za svadbe i sahrane”?

Foto: plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Nastup „Bijelog dugmeta“ koji je najavljen za četvrtak, 25. avgust, kao prvi koncert uoči ovogodišnjih 59. Ljubičevskih konjičkih igara, najverovatnije će biti odložen.

Kako E-Braničevo saznaje od direktora Turističke organizacije grada Požarevca, Vasilija Baldića, kiša je pokvarila prvobitne planove. Naime, koncert je zakazan za 25. avgust na gradskom stadionu, međutim, kišovito vreme je najavljeno do četvrtka i organizatori danas pokušavaju da se sa muzičarima dogovore oko novog termina u toku sledeće nedelje.

„Na stadionu će po našoj proceni biti teško održati koncert čak i u slučaju da kiša ne pada u četvrtak jer će biti vlažan  teren, a to predstavlja problem kako za montažu bine, tako i za publiku. Razmišljali smo da preselimo koncert u Halu sportova, međutim to je dosta manji prostor koji bi mogao da primi svega tri do četiri hiljade ljudi i time bi mnogi građani bili uskraćeni. Zato gledamo ako možemo da pronađemo neki termin naredne nedelje, a pre 31. avgusta kada počinju koncerti planirani u okviru LJKI, jer nam je to tehnički najizvodljivije“, objašnjava Baldić.

Konačna odluka gde će i kada biti održan koncert „Bijelog dumeta“, kaže, trebalo bi da bude doneta sutra.

S obzirom na to da se grupa „Bijelo dugme“ raspala 1989. godine, a ponovo se okupila na oproštajnoj turneji 2005. u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, pitali smo Baldića u kom sastavu će nastupiti.

On je potvrdio za E-Braničevo da će nastupiti Goran Bregović i njegov „Orkestar za svadbe i sahrane“ i nekadašnji pevač u grupi „Bijelo dugme“ Mladen Vojičić Tifa. Kako nezvanično saznajemo, nije isključen ni dolazak Alena Islamovića, ali za sada nema zvaničnih potvrda.

Kao predgrupa najavljena je grupa „Regina“, međutim zbog odlaganja koncerta organizatori će morati  i sa njima da pregovaraju, a očekuje se nastup još nekoliko predgrupa.

To Top