Održan 14. „Ostrovaćki bećarac“

Kostolac

Kultura

Održan 14. „Ostrovaćki bećarac“

Foto: Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U mestu Ostrovo održan je 14. „Ostrovaćki bećarac“. Pored nadmetanja u bećarenju, održani su i drugi prateći programi - takmičenje u kuvanju riblje čorbe, utakmica u malom fudbalu, takmičenje u košarenju i prodajna izložba kolača.

Manifestaciju je otvorio predsednik Skupštine grada Požarevca, Predrag Mijatović, koji je istakao da manifestacija iz godine u godinu sve više raste.

“Kada je jedno vojvođansko selo došlo u zagrljaj stiškog podneblja, svi smo puno dobili. Najpre sami meštani, ali i Gradska opština Kostolac, grad Požarevac i čitav Braničevski okrug obogaćeni su za jednu vrednost kojom se ne mogu svi pohvaliti. Lepe i raskošne igre, šaljivi bećarci i duh Banata, siguran sam neće nam nedostajati večeras, kao što je to bio slučaj i svih prethodnih godina ovde u Ostrovu“, kazao je Mijatović.

On je dodao da će grad Požarevac i ubuduće pomagati ovu manifestaciju koja slavi život, dobre odnose među ljudima i pomalo zaboravljene zanate, recepte i narodne običaje.

Publika je u nastavku programa, pored takmičenja u pevanju bećarca, uživala u nastupima kulturno-umetničkih društava iz Ostrova i Banata, a nastupio je i Gradski ansambl narodnih igara i pesama iz Požarevca.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top