Održana osnivačka skupština POCUS Akademije u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Održana osnivačka skupština POCUS Akademije u Požarevcu

Foto: S.V.

How Good Of A Friend Are You Really?

POCUS Akademija Srbije održala je u Požarevcu osnivačku skupštinu u nedelju, 21. maja, kojoj su prisustvovali specijalisti i instruktori POCUS ultrazvučne dijagnostike, kao i dr Željka Popović, vanredna profesorka.

Ova organizacija inače postoji neformalno već četiri godine kao članica Internacionalne POCUS Akademije i deluje kao neprofitno udruženje lekara formirano radi kontinuirane medicinske edukacije u oblasti kliničke ultrazvučne dijagnostike. Za direktora akademije i vanrednog profesora izabran je primarijus dr Ivica Zdravković iz Požarevca.  

„Naša organizacija je mala, ali puna entuzijazma i dobre energije. POCUS je mnoge od nas vratio u vreme kada smo energično zakoračili u svet medicine. Sa tom obnovljenom snagom radosno dočekujemo dane i godine pred nama“, kazao je Zdravković.

Primarijus dr Ivica Zdravković

Izabran je i Savet akademije i dodeljena su zvanja naučnih saradnika - asistenata i vanrednih profesora. Očekivanja su da dosadašnji rad i buduće aktivnosti sa malo više pažnje isprate i lekarske organizacije, uključujući Lekarsku komoru Srbije.

POCUS akademija je u saradnji sa edukatorima iz Republike Srpske izvela obuku za nekoliko stotina lekara na kursevima održanim u proteklih šest godina u Beogradu, Požarevcu, Bijeljini, Doboju, Prnjavoru i Prijedoru. Uskoro će biti objavljen i udžbenik POCUS ultrazvučne dijagnostike, a dogovoreno je i pokretanje žurnala.

Doktori željni da savladaju veštinu ultrazvučne dijagnostike već su najavili dolazak na obuku. Dogovoren je i seminar u Domu zdravlja Čajetina, a očekuje se i simpozijum u Doboju u septembru.

 

Continue Reading
Povezane teme...
To Top