Održane dve manifestacije u Topolovniku

Veliko Gradište

Događaji

Održane dve manifestacije u Topolovniku

Foto: Opština VG

How Good Of A Friend Are You Really?

U selu Topolovnik u subotu, 25. novembra, održane su dve manifectacije – “Jepurijada” i „Miholjski susreti sela“.

Tradicionalnu lovačku manifestaciju “Jepurijadu” otvorio je član privremenog organa opštine i predsednik Lovačkog udruženja “Golub“ iz Velikog Gradišta Slađan Marković. Podsetio je da je ova manifestacija prvi put organizovana pre 21 godinu, te da će ove godine ući u red republičkih manifestacija.

U okviru „Miholjskih susreta sela opštine Veliko Gradište“ održana je radionica za decu „Stari zanati na moderan način“ tokom koje su mališani, zajedno sa akreditovanim predavačima za rad sa decom, mesili i pekli hleb, dok je drugi deo radionice bio rezervisan za heklanje igračaka tehnikom amigurumi, crtanje i slikanje etno motiva na kockama, a završen je “zvezdanim kockama“ i bojenjem grnčarije.

Posetioci su uživali u tradicionalnim jelima i rukotovorinama predstavnica udruženja žena sa teritorije opštine, kao i u koncertu Ansambla narodnih igara i pesama „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Organizator manifestacije je opština Veliko Gradište uz saradnju MZ Tolopovnik, Lovačkog udruženja „Golub“, Turističke organizacije Veliko Gradište, Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“ Veliko  Gradište i udruženja žena sa teritorije ove opštine.

To Top